Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗΣ

Η Αγία Γραφή είναι η επεξήγηση του Ευαγγελίου, για το πως και το πόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο. Το ευαγγέλιο είναι ξεκάθαρα αποτυπωμένο από τα χείλη του ίδιου του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Επειδή με τετοιό τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιο Του τον μονογενή, για να   μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’Αυτον, αλλά να έχει αιώνια ζωή.Ιωάννης 3:16

Αύτη η πρόταση είναι η Αγία Γραφή σε συντομία.  Οταν μελετάμε τα ιερά γράμματα θα πρέπει να έχουμε ως κατευθυντήρια γραμμή το Ιωάννη 3:16, έχοντας  υπόψη μας οτι αυτό που διαβάζουμε είναι μέσα στα πλαίσια της επεξήγησης αυτού του εδαφίου. Αυτό το εδάφιο είναι η πιο σημαντική, περιεκτική και ξεκάθαρη δήλωση που έγινε ποτέ. Μας λέει ξεκάθαρα: α)ποιός είναι ο Θεός β)ποιό είναι το μέρος του Θεού γ) ποιό είναι το δικό μας μέρος,δ) τι χρειαζόμαστε ε) πως και πόσο  μας αγαπά στ) πόσο πολύτιμοι είμαστε για Αύτον ε) τι είναι  αμαρτία στ) ποιά είναι η υπακοή μας στον Θεό…και η λίστα δεν ‘’τελειώνει’’ αφού όπως είπαμε το εδάφιο αυτό είναι η Αγία Γραφή σε συντομία.

Το θέμα και η καρδιά της Αγίας Γραφής είναι ο Υιός του Θεού ο Ιησούς Χριστός. Αυτός είναι το ευαγγέλιο… τα καλύτερα νέα, του πως και πόσο  μας αγάπησε ο Θεός. Αυτός δόθηκε απο το Πατέρα για να μη χαθεί ο καθένας αλλά να έχει αιώνια ζωή … και γι’Αυτόν μιλάει ο Μωησής,οι Ψαλμοί και όλοι προφήτες (η Παλαιά Διαθήκη)…Αυτόν κύρηξαν και γι’ Αυτόν έγραψαν η μαθητές και Απόστολοι του Κυρίου (Καινή Διαθήκη).

Ο Ιωάννης μας λέει για ποιό λόγο έγραψε το ευαγγέλιο του:

Αυτά γράφτηκαν για να πιστέψεται οτι ο Ιησούς είναι ο Χριστός ο Υιός του Θεού και πιστεύοντες να έχετε αιώνια ζωή στο όνομα Του.Ιωάννης 20:31

Ολη η Αγία Γραφή γράφτηκε για ένα μοναδικό λόγο, για να γνωρίσουμε και να πιστέψουμε στον Υιό του Θεού.  Ο σκοπός της Αγίας Γραφής είναι συνειφασμένος με το σκοπό που έχει ο Θεός για μας. Το εδάφιο στον Ιωάννη 3:16 δεν είναι μόνο κατευθυντήρια γραμμή για την μελέτη του λόγου του Θεου αλλά και για την ίδια την ζωή μας.

Εάν υπάρχει λοιπόν μια κατευθυντήρια γραμμή στο Ιωάννη 3:16 είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Στο προσωπό του  Ιησού Χριστού βρίσκουμε την απάντηση σε όλες μας τις απορίες,προκλήσεις, ανάγκες, υπαρξιακές αναζητήσεις…και όλα αύτα εστιάζονται στο ότι μόνο στο πρόσωπο Του ανακαλύπτουμε ποιός είναι ο Θεός και πως σχετίζεται μαζί μας, και ποιοί είμαστε εμείς και πως μπορούμε να συσχετιστούμε μαζί Του.

Ολα στην ζωή του ανθρώπου εξαρτώνται απο την ανταποκρισή και την σχέση που έχει στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Αυτός που έχει τον Ιησού έχει αιώνια ζωή ενώ αυτός που δεν έχει Τον Ιησού Χριστό είναι χαμένος είτε δηλώνει θρήσκος, χριστιανός ή άθεος.

Επίσης, όλα στην χριστιανική ζωή του αληθινού χριστιανού εξαρτώνται στο πως σχετίζεται με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος που ο άνθρωπος μπορεί να συσχετιστεί με τον Ιησού, να πιστέψει σ’Αυτόν…και όταν πιστέψει σ’Αυτόν και λάβει αιώνια ζωή, υπάρχει ένας και μόναδικός τρόπος να ζήσει την ζωή που έλαβε, να πιστεύει σ’ Αυτόν.

 

 

 

 

Advertisement
This entry was posted in Η Αγία Γραφή, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s